Eerste hulp bij verhuizingen: efficiënt en snel verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woning is vaak plezant en spannend, maar het blijft ook wel een lastige –en soms zenuwslopende- klus. Veel mensen staan erop om de verhuizingen volledig zelf te doen, of om hoogstens de hulp van vrienden en familie in te roepen. Ze denken dat een verhuisbedrijf met professionele verhuizers te duur is en dat ze bovendien alles wel zelf kunnen. Hoewel dat in sommige gevallen waar is, kunnen verhuizers toch een absolute meerwaarde betekenen. Ze zijn in staat om uw spullen veel sneller en veiliger te transporteren. En de prijs? Dat valt met gemiddeld 30 euro per verhuizer per uur al bij al nog mee.

Als u toch geen beroep wil doen op verhuizers, dan heeft u wel nog een verhuiswagen nodig. Ook dat wordt door verhuisfirma’s aangeboden. Verhuiswagens, die speciaal zijn ingericht om een verhuizing vlot te laten verlopen, zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hou wel rekening met het feit dat een rijbewijs B niet volstaat om grotere vrachtwagens te besturen.

De meeste mensen kiezen ervoor om eerst alles in verhuisdozen op te bergen en dan een verhuiswagen te huren om alles zo snel mogelijk te transporteren naar de nieuwe woonst. Als u zelf ook op het punt staat te verhuizen, maakt u dus best een afweging tussen de kost van de verhuizing en de veiligheid ervan. Als u kostbare meubels of apparaten te vervoeren hebt, roept u misschien best de hulp in van professionelen.