Een verhuiswagen huren: de financiële kant

verhuur verhuiswagenWie gaat verhuizen beseft al snel dat er veel praktische zaken over het hoofd kunnen worden gezien. We spreken over het aspect timing, maar ook over het totale financiële plaatje. Of u naar de andere kant van België verhuist, of enkele straten verder, u mag niets aan het toeval overlaten. Waar moet u op letten als u op zoek gaat naar een bedrijf dat doet in verhuur van verhuiswagens?

U kan een verhuisbedrijf inhuren om alles van A tot Z van u over te nemen, maar evengoed kan u zelf een verhuiswagen huren. Dergelijk huurtransport is zeker niet goedkoop. Voor een bescheiden model betaalt u al snel honderd euro per dag.

Maak duidelijke afspraken met de verhuurfirma. Wat bedraagt de waarborg van de verhuiswagen en wat zijn naast de huurprijs de bijkomende kosten?

Meestal vertrekt u bij het verhuurbedrijf met een volle tank en dient u de wagen weer tot de nok volgetankt terug te brengen. Dat is één punt.

Vergeet daarbij niet dat een goede verzekering onontbeerlijk is. Pech zit immers vaak in een klein hoekje. Over het algemeen is er een standaard diefstal- en schadeverzekering in de huurprijs inbegrepen, met een vooraf vastgelegde vrijstelling. Vraag ook duidelijk wat niet verzekerd is. Dit betreft doorgaans schade veroorzaakt aan de verhuiswagen berokkend door de lading. Nalatigheid door de bestuurder, schade aan uw eigen goederen en de bestuurder zelf vallen meestal buiten de verzekeringspolis. Een bijkomende verzekering is echt geen overbodige luxe.

Controleer de verhuiswagen bij ontvangst goed op schade. Ziet u iets dat niet helemaal in orde is, laat er dan een aantekening van maken zodat u achteraf niet verantwoordelijk kan worden gesteld.